Virtua IT, d.o.o.
Kotnikova ulica 25
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 590 91780
E: [email protected]

Reforma evropskega zakonodajnega okvira za varstvo osebnih
podatkov

Politika zasebnosti

Vaša zasebnost je za nas pomembna in zato želimo, da ste seznanjeni s tem kako zbiramo, uporabljamo, delimo in varujemo vaše podatke.
Vse osebne podatke varujemo v skladu z novo Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in v skladu z notranjo politiko.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine in spletne strani, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe svojega poslovanja. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Katere informacije zbiramo o vas

Informacije, ki nam jih sporočite pri naročilu izdelka iz naše spletne trgovine:

Podatki o računu in profilu:
Ime in priimek
Elektronski naslov
Telefonska številka
Poštni naslov
Čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom
Številka kreditne kartice ali druge informacije o plačilu, povezane z računom Paypal ali plačilom Crypto

Če je uporabnik podjetje, zberemo podatke:
Ime podjetja
Davčna številka
Matična številka

Informacije, ki nam jih sporočite s poslanim kontaktnim obrazcem (kontaktni obrazec, prijava na izobraževanje, spletni seminar):

Podatki:
• Ime in priimek
• Elektronski naslov
• Telefonska številka
• Podjetje
• Podatek o številu zaposlenih

Informacije, ki nam jih posredujete o drugih
Uporabnik nam lahko sporoči informacije o drugih osebah, kot je na primer ime in kontaktni podatki nekoga, ki bo v trgovini prevzel opremo. Te podatke uporabljamo le za določen razlog, ki ga navedete.

Informacije iz drugih virov
Informacije o vas lahko prejmemo iz drugih virov, vključno s tretjimi osebami, ki nam pomagajo posodabljati, razširjati in analizirati naše evidence ter prepoznavati nove stranke in nuditi izdelke in storitve, ki bi vas lahko zanimali.

Informacije, zbrane samodejno na spletu
Zbiramo lahko podatke o vaših interakcijah z nami, vključno z vašim IP naslovom, zgodovino brskanja, medtem ko ste na naši spletni strani. Vsebino zbiramo s pomočjo tehnik analitike, kot so piškotki ali podobne tehnologije za analiziranje trendov, upravljanje spletne strani, spremljanje uporabnikovih gibanj po spletnem mestu in zbiranje demografskih podatkov o naši uporabniški bazi kot celoti. Uporabniki lahko nadzorujejo uporabo piškotkov na ravni posameznega brskalnika. Nimamo dostopa do nastavitev naprave in jih ne moremo nadzirati.

Informacije, ki jih posredujete preko našega servisnega centra
Naše storitve vključujejo ServiceDesk pomoč, zato nam lahko pošljete informacije o težavah, s katerimi se srečujete na dnevni ravni. Ne glede na to, ali ste tehnični kontakt, ste odprli podporni zahtevek, govorili z enim od naših zaposlenih oziroma kakorkoli komunicirali z nami, boste primorani podati vaše kontaktne podatke, povzetek težave, ki jo imate in katero koli drugo dokumentacijo, posnetke zaslona ali informacije, ki bi nam bile v pomoč pri reševanju težave.

 

Kako uporabljamo informacije, ki jih zbiramo

Podatki, ki jih uporabljamo, so odvisni od naših storitev ali izdelkov, ki jih uporabljate. Podatke lahko uporabimo v naslednjih primerih:

Podpora odjemalcem
podatke uporabljamo za reševanje tehničnih težav, s katerimi se srečujete, za odzivanje na vaše zahteve za pomoč, za analizo informacij o sesutju ter za popravilo in izboljšanje naših storitev. Če izvajamo novo tehnično rešitev na vaši spletni strani, CRM sistemu itd., po nekaj
dneh preverimo, če vse deluje po pričakovanjih.

Vaše kontaktne podatke uporabljamo za pošiljanje transakcijskih sporočil po e-pošti ali telefonu, vključno s potrdili o naročilih, opozarjamo vas na potek naročnin, odgovarjamo na vaše komentarje, vprašanja in zahteve, nudimo podporo strankam in vam pošiljamo tehnična obvestila, posodobitve, varnostna opozorila in upravna sporočila.

Za potrjevanje spletnih naročil, izpolnjevanje naročil in povpraševanje po izdelkih, storitvah ali informacijah, zagotavljanje in namestitev izdelkov oziroma storitev uporabljamo podatke, ki smo jih pridobili z vaše strani, zato da vam lahko posredujemo zahtevano storitev, dostavimo naročene izdelke ali storitve in zagotovimo želene informacije.

Marketing in storitve oziroma produkti oglaševanja
Vaše podatke lahko uporabimo v primeru, da vas obvestimo kako lahko uporabljate naše storitve, ki jih zagotavljamo. Podatke s tem uporabimo za pošiljanje e-pošte s promocijskimi sporočili, ki bi bilo zanimivo posebej za vas. Namen teh sporočil je dati informacije o novih funkcijah, ponudbah izdelkov, promocijah, zahtevah za raziskave, e-novicah in dogodkih, za katere menimo, da vas utegnejo zanimati. Sami lahko nadzorujete ali boste ta sporočila prejemali, saj se lahko kadarkoli odjavite. Navodila za odjavo so na dnu vsake e-novice.

Za raziskave, analizo in razvoj
Zbiramo lahko podatke o vaših interakcijah z nami, vključno z vašim IP naslovom, zgodovino brskanja, medtem ko ste na naši spletni strani. Vse to opravimo z enim namenom, in sicer z namenom prepoznavanja trendov, uporabe, vzorcev aktivnosti in področij za integracijo in izboljšanje naših storitev.

Z vašim soglasjem
Vaše podatke lahko uporabimo za druge razloge, ko nam podate izrecno dovoljenje za uporabo podatkov za določen namen – za objavo pričanj, priporočila ali oglaševanje naših storitev z vašim dovoljenjem.

Za pravne namene
Informacije o vas lahko obdelujemo le v primeru pravne podlage, v skladu z veljavnimi zakoni EU. Pravna podlaga je odvisna od storitev, ki jih uporabljate in kako jih uporabljate.

V vseh zgornjih primerih se podatki, ki jih delite z nami, uporabljajo v nadzorovanem okolju, dostop do njih pa lahko doseže le določeno število ljudi. Oddelki, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so IT, trženje in vodenje projektov. Nobenih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

Hramba podatkov
Obdobje hrambe podatkov je za čas delovanja podjetja oziroma prej, v kolikor uporabnik to zahteva in se zgoraj omenjeni osebni podatki zbrišejo iz našega sistema.

Kot stranka lahko kadarkoli zahtevate izbris osebnih podatkov iz naše baze podatkov tako, da nam pošljete e-pošto na [email protected] ali pisno na naslov našega podjetja: Kotnikova ulica 35, 1000 Ljubljana.

Kako delimo vaše podatke

VIRTUA IT ne prodaja, daje v najem ali trguje z vašimi osebnimi podatki s tretjimi osebami. Vaše podatke delimo samo na način, opisan spodaj. Vaše podatke bi posredovali tretjim osebam za opravljanje storitev v našem imenu, kot so:
• Izpolnjevanje naročil in dostava paketov
• Iz računovodskih razlogov
• Pošiljanje marketinških sporočil

V izjemnih okoliščinah bomo morda s tretjo osebo delili vaše podatke, v primeru pravnih razlogov, na primer, če je to zahtevano z uredbo, sodnim nalogom ali drugim pravnim postopkom.

V nekaterih primerih sodelujemo s ponudniki storitev (tretje osebe), ki nam omogočajo dostop do spletnih strani in razvoj aplikacij, gostovanje, vzdrževanje, varnostno kopiranje, shranjevanje, navidezno infrastrukturo, obdelavo plačil in druge storitve, za katere lahko zahtevajo dostop do njih ali njihovo uporabo. Če mora ponudnik storitev dostopati do vaših podatkov, da opravljajo storitve v našem imenu, to storijo pod našimi neposrednimi navodili, vključno s politikami in postopki, zasnovanimi za zaščito vaših podatkov.

Z vašim soglasjem
Podatke tretjim osebam posredujemo, ko nam stranka da dovoljenje. Na primer, na naših javnih spletnih straneh pogosto prikazujemo osebne izjave zadovoljnih strank. Poleg izjave v primeru vaše potrditve, objavimo tudi vaše ime.

Kako shranjujemo in varujemo informacije, ki jih zbiramo

Podatke shranjujemo preko slovenskih ponudnikov storitev gostovanja. Uporabljamo tehnične ukrepe za zaščito vaših podatkov. Osebni podatki so shranjeni v našem CRM sistemu, na naši, na naših strežnikih, v mapah v pisarni in v e-poštnih sporočilih, ki jih pošiljate. Zaradi narave interneta ne moremo jamčiti, da so podatki med prenosom preko interneta ali med shranjevanjem v naših sistemih ali drugače, v naši oskrbi popolnoma varni pred vdorom drugih, vendar pa sprejemamo vse potrebne ukrepe za zavarovanje naših prostorov, sistemi preprečujejo prestrezanje prenesenih podatkov in omejujejo dostop do podatkovnih zbirk.

Varnost podatkov zagotavljamo z naslednjimi tehnični ukrepi
• Uporaba protivirusnih programov, požarnega zidu, rutinsko nameščanje varnostnih posodobitev strojne in programske opreme
• Učinkovito uničenje podatkov na papirju in elektronskih napravah
• Redna sprememba notranjih gesel
• Vsa gesla so šifrirana
• Uporaba SSL-ja za šifriranje vseh komunikacij

Zavezani smo k zaščiti vaših podatkov, vendar pa mora vsak uporabnik ustvariti močno geslo in se zaščititi pred nepooblaščenim dostopom do gesel in računalnika.

Kamere
Kamere imamo nameščene na vseh naših vhodih v poslovni prostor (CVI Camera 1,3 Mp digitalna kamera) in tudi v prostorih (CVI Camera Dome HDW2401RPDAHUA 4Mp), kjer je kopirni stroj, tako, da so tudi tiskane kopije dokumentov, na katerih so osebni podatki, zaščiteni. Edina pooblaščena oseba, ki preverja kamere, je Vodja pisarne in njen dostop je možen le s posebno aplikacijo na njenem mobilnem telefonu. V kolikor se kamere preverijo, pooblaščena oseba izpolni obrazec z datumom in razlogom pregleda.

Organizacijski ukrepi
Čiste mize v prostorih.
Dokumenti in mape z osebnimi podatki so zaklenjeni v naših prostorih in ne ostanejo brez nadzora na mizah. Dostop do ključev ima Vodja pisarne.

Računalniki in pravilno izbrana gesla
Računalniki in prenosni računalniki, ki se uporabljajo v prostorih, se vedno zaklenejo, ko ostanejo brez nadzora (WIN + L) in vsak ima svoje edinstveno geslo za to. Gesla iz vrste * 1234 * se ne uporabljajo za noben računalnik, sistem ali strežnik.

Izobraževanje zaposlenih
Notranje usposabljanje, ki določa, kaj je mogoče storiti z osebnimi podatki, kdo je odgovoren za posamezne zbirke osebnih podatkov in kdo zaradi narave svojega dela lahko obdeluje določene osebne podatke.

Kako dostopati do informacij o strankah in jih nadzirati

Kadarkoli lahko:
• Dostopate in posodobite svoje osebne podatke
• Deaktivirate svoj račun
• Izbrišete svoje podatke
• Zahtevate, da prenehamo uporabljati vaše podatke
• Se odjavite iz komunikacij: Z odjavo iz vsakega e-sporočila lahko onemogočite prejemanje trženjskih ali promocijskih e-poštnih sporočil
• Izklopite piškotke

Če želite storiti karkoli od zgoraj navedena, nas obvestite na enega od načinov:
• Upoštevajte navodila preko neposredne e-pošte, mobilne komunikacije ali preko marketinških e-novic
• Preko obrazca “Kontakt” navedite trenutne kontaktne podatke in svojo zahtevo
• Prosimo upoštevajte, da če tudi smo anonimizirali oziroma onemogočili vidnost vaših podatkov, da to ne zagotavlja popolne ali celovite odstranitve vaše vsebine in podatkov iz interneta.

Varovanje zasebnosti otrok

Zavezani smo, da bomo na internetu zaščitili zasebnost otrok in ne bomo zbirali osebnih podatkov otrok, mlajših od 16 let.

Kontaktirajte nas

Če imate kakršna koli vprašanja o našem pravilniku o zasebnosti ali praksi, se obrnite na nas.
E-naslov: [email protected]
Telefon: 0590 91 780
Naslov: VIRTUA IT, d.o.o., Kotnikova ulica 25, 1000 Ljubljana, Slovenija

 

VIRTUA IT, d.o.o.,
Zadnja posodobitev: marec 2021

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o tem.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close