Storitve

ZAGOTAVLJANJE INFORMACIJSKE VARNOSTI

V sodobnem poslovnem svetu je informacijska varnost eden najpomembnejših sistemov podjetja. Strokovnjaki podjetja Virtua IT vam ponujamo premišljene, moderne, celovite, individualne ter finančno dosegljive rešitve.

Medtem, ko se bo vaša ekipa posvečala doseganju ciljev,  bomo mi bdeli nad informacijsko varnostjo vašega podjetja.

Poslovna okolja postajajo vse bolj „odprta v svet“ in s tem podvržena raznim zlorabam, vdorom in kraji podatkov. Kot recimo zlonamerna programska oprema malware lahko uniči računalnik in njegovo omrežje. Hekerji ga uporabljajo za krajo gesel, brisanje datotek in onemogočanje računalnikov.

Okužba z zlonamerno programsko opremo lahko povzroči številne težave, ki vplivajo na vsakodnevno delovanje in dolgoročno varnost vašega podjetja. Vse napredne varnostne rešitve, ki vas zares zaščitijo pred hekerji in kripto virusi, pa hkrati zahtevajo zelo kompetentne sistemske inženirje.

Zakaj bi kupovali opremo in zaposlovali dodatne IT strokovnjake? Kaj lahko pričakujete od naše storitve Informacijska varnost? Izbor naprav za majhna in srednja podjetja. Virtua IT zagotavlja vašemu podjetju informacijsko varnost.

Preventivno svetovanje

Najem opreme

Celostna podpora

Preventivno svetovanje in najem opreme

Ob nakupu opreme potrebujete tudi usposobljenega strokovnjaka, zato smo posebej za mala in srednja podjetja sestavili primerne pakete, ki vključujejo vse tri segmente.
1

Mala in srednja podjetja

Ne splača se vam šolati sistemskih inženirjev za področje informacijske varnosti. Znanja in izkušnje pridobljene le v enem podjetju niso tako obsežne kot tiste, ki jih pridobivajo naši sodelavci z delom za različna podjetja iz različnih panog. Zakaj ne bi privarčevali časa na napakah, ki so se zgodile drugim?

2

Preventivno svetovanje

Če opremo najemate, lahko pričakujete, da je nam kot izvajalcem pomembna prevencija, agilnost in nemoteno delovanje vašega sistema. Le na ta način lahko ažurno in temeljito izboljšujemo stanje infromacijske varnosti, še posebej kibernetske varnosti.

3

Dimenzioniranje

Z uspešnostjo in rastjo vašega podjetja so povezani tudi večji in zmogljivejši operacijski sistemi. Takrat nastopimo mi in vam ob pravem času predlagamo zamenjavo naprave.

Celostna podpora in skrb za informacijsko varnost vašega podjetja

Kaj lahko pričakujete od naše storitve Informacijska varnost?

Glede na velikost vašega podjetja, povezav v svet in med poslovalnicami, ter potreb zaposlenih, vam bomo predlagali najem primernih naprav. 

Naprave bomo potem nastavili tako, da bodo delovale v vašem okolju in omogočale dostope po naprej dogovorjenih pravilih. Poskrbeli bomo tudi za optimalno delovanje te naprave, kar vključuje tudi posodabljanje njenih nastavitev glede na stanje varnostnih groženj v svetu. 

Na primer, ob zadnjih napadih kriptovirusov, smo vsem našim naročnikom spremenili nastavitve tako, da preprečujejo uporabo TOR protokola, s katerim večina kriptovirusov iz matičnega strežnika (C&C server) prenese navodila in kriptirne ključe. Torej, če je ta protokol onemogočen, so efektivno onemogočeni tudi virusi, čeprav jih dobite v vaše omrežje. Podobne optimizacije delamo sproti in ves čas. 

Paketi informacijske varnosti

Izberite paket, ki najbolj ustreza vašim potrebam

Cena na mesec: 89 € + DDV

PAKET 30

Za okolja z do 30 uporabniki in hitrostjo interneta do 500 Mbps simetrično priporočamo storitev okrog naprave FortiGate 40F. V ceno so vključene vse licence v paketu UTM.

Cena na mesec: 142 € + DDV

PAKET 50

Za okolja z do 50 uporabniki in hitrostjo interneta do 500 Mbps simetrično priporočamo storitev okrog FortiGate 60F naprave. Sistem podpira tudi več ISP ponudnikov.

Najem ali možnost nakupa naprav

za majhna in srednja podjetja

Ker so naša okolja nenehno ogrožena, nujno potrebujemo nove prakse in nove naprave, ki temeljijo na razumevanju faz napada, nenehnem spremljanju ter hitrem odkrivanju groženj. Na trgu je kar nekaj izdelkov, ki zagotavljajo infromacijsko varnost:  palo alto, check point, juniper palo alto, barracuda, juniper. Fortinet Secure SD-WAN pa je uvrščen najvišje za sposobnost zaščite na vseh nivojih in je na Gartnerjevi lestvici vodilen. Fortinet izdelki tako podjetjem zagotavljajo najvišjo raven varnosti pred grožnjami in popolno vidnost. Tudi za tehnologije, ki jih uporabljate „v oblaku“.  Fortigate naprave, ki jih priporočamo:

 • FortiGate 40F
 • FortiGate 60F
 • FortiMail – Osnovni model VM00, za najmanjše ga ponujamo tudi v deljenem najemnem modelu (Shared Hosting).
 • FortiWeb – Za podjetja, ki v internet objavljajo svoje internet aplikacije ali kompleksnejše spletne strani, tudi trgovine. FortiWeb brani pred različnimi napadi, hkrati pa deluje tudi kot pospeševalnik (Application delivery) in Load balancer, če imate več strežnikov, ki obdelujejo zahtevke uporabnikov. Tudi FortiWeb lahko ponudimo v deljenem najemnem modelu.
 • SIEM sistem – Uporabljamo AlienVault, ki ga imamo nameščenega centralno za vse naše stranke, ali pa ga namestimo namensko samo za vas.
 • FortiDDOS je primeren za podjetja z veliko pasovno širino povezave v internet in pomembnimi spletnimi servisi. V primeru DDoS napada, prepozna vzorce neželjenega prometa in efektivno brani pred napadom tudi v primeru hujše količine zahtevkov. Pomembno je, da FortiDDOS napravo namestimo v omrežje pred napadi, da se “nauči” vzorcev normalnega prometa, preden pride do napada.

Posebna ponudba

Do nadaljnega ne računamo stroškov priklopa naprave in začetne konfiguracije.

Strošek sicer ocenimo in se dogovorimo, da ga naročnik poravna, če se razidemo na njegovo željo brez naše krivde prej kot v 2 letih,
proporcionalno glede na trajanje pogodbe. Podobno kot telefon pri mobilnih ponudnikih.

Vsaka FortiGate naprava je lahko tudi kontrolnik za varne WiFi točke, ki jih lahko tudi kupite ali dolgoročno najamete pri nas.

Pokličite nas
Pošljite povpraševanje


  do 50mbpsnad 50 do 100 Mbpsnad 100 Mbps

  Virtua IT, d.o.o.
  Kotnikova ulica 25
  1000 Ljubljana
  Slovenija

  Prijavite se na
  e-novice

  Soglašam, da me lahko podjetje Virtua IT d.o.o. na zgoraj navedeni e-naslov obvešča o novostih in akcijah.


  Košarica
  Sign in

  Nimate računa?

  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.