IT Outsourcing

IT Outsourcing: kaj prepustiti zunanjemu izvajalcu?

Izvedbo IT storitev lahko prepustite zunanjemu izvajalcu na treh nivojih:

Strateške odločitve o razvoju informatike v podjetju,

Vzdrževanje, širitve, postavitev sistemskih in omrežnih storitev, kot so denimo domenski in poštni strežniki, BPS sistemi, CRM ter omrežna infrastruktura (fiksna in WiFi);

Pomoč uporabnikom (HelpDesk).

Naši sodelavci lahko prevzamejo podporo za vse tri nivoje ali le katerega izmed njih.

Kdaj vam zunanje izvajanje IT funkcij lahko koristi?

Podjetja se odločajo za najem zunanje pomoči iz naslednjih razlogov:

Krčenje stroškov (lahko računate vsaj na polovični strošek v primerjavi s stroškom zaposlenega za enaka dela, kar izvira iz enostavnega dejstva, da en človek težko pozna vsa področja IT storitev, ki jih lahko z nekaj sodelavci obvladuje specializirano IT podjetje),

Rezerva v času dopustov in odsotnosti – podjetja, ki imajo enega ali dva IT strokovnjaka, pogosto iščejo delno podporo v času, ko so sodelavci na dopustu ali drugače odsotni. Skozi stalno sodelovanje lahko zagotovimo, da predaja opravil v takih trenutkih poteka gladko, obenem pa podjetje ne potrebuje dodatnega sodelavca, ki mu v normalnih okoliščinah ne more zagotoviti dela za polni delovni čas,

Najem zunanjega podjetja za eno ali več konkretnih znanj, ki jih ni smiselno posebej razvijati znotraj podjetja. Pogosto gre tu za podporo mobilnim rešitvam, recimo Blackberry BES strežnika in IronPort.

V čem je Virtua IT posebej dobra?

IT tehnologije je res veliko. Zato moramo izbrati svoje favorite, enostavno nemogoče je poznati vse. V naslednjih tehnologijah verjamemo, da smo res dobri. Na teh področjih se tudi največ izobražujemo, največ pa o tem tudi napišemo na našem blogu.

 • Razumemo internet. Ipv4 in Ipv6. Vemo, kako delujejo aplikacije, api klici restful vmesniki, SMTP, Mapi in active Sync. Poznamo RC4 kodiranje in se mu v velikem loku izogibamo. Vemo nekaj o dobrih praksah upravljanja informacijskih sistemov (IT governance). Vemo tudi, kaj iščejo in kaj zahtevajo revizorji.

  Na drugi strani poznamo več ponudnikov varnostnih rešitev, od tistih velikih in dragih (recimo Fortigate, FortiWeb in FortiDDOS), do cenejših ali celo brezplačnih (glej Untangle).

  Smo neodvisni od principalov in predlagmo tisto, kar se nam zdi za naročnika najbolj primerno.

  Naša prednost: z velikostjo naprav (in s tem ceno) ne pretiravamo. Za naročnike poskušamo najti pravo mero.

 • Smo strokovnjaki za WiFi. Ne za Mikrotik, Ubiquity, Aruba Networks ali Ruckus. Čeprav z omenjenimi delamo, nismo od nobenega odvisni in nas ne vodijo njihove marketinške akcije. Poznamo njihove prednosti in kakšno slabost.

  Vemo, kako WiFi deluje in tudi, kje ne deluje. Znamo izmeriti kakovost in najti motilce. Znamo prav načrtovati tudi za prihodnost, ne le za trenutne potrebe.

  Seveda pa nismo omejeni le na WiFi. Postavimo tudi žično omrežje, ga razdelimo na Vlane in ga po potrebi zaščitimo.

 • Imate izzive z mnogimi domačimi napravami? Bi jih radi pametno vključili v svojo WiFi mrežo, pa ne veste, kako to narediti neboleče za IT podporo? Imamo različne rešitve za to.

  Podpiramo tudi prijavo s socialnimi omrežji in merjenje, usmerjanje in nagovarjanje kupcev ali drugih gostov s pomočjo WiFi in beacon tehnologij znotraj stavb, brez GSM signala.

  Načrtujemo in izvajamo tudi večja, bolj kompleksna WiFi omrežja za hotele in večje konferenčne sobe. Po potrebi dajemo potrebno opremo tudi v kratkoročni ali dolgoročni najem.

Pošljite povpraševanje na: [email protected] ali pokličete 0590 91780.

Virtua IT, d.o.o.
Kotnikova ulica 25
1000 Ljubljana
Slovenija

Prijavite se na
e-novice

Soglašam, da me lahko podjetje Virtua IT d.o.o. na zgoraj navedeni e-naslov obvešča o novostih in akcijah.


Košarica
Sign in

Nimate računa?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.